En sunn kake til frokost

Gulrotkake baked oats

Bakt havregryn er vår favoritt med collagen uten tilsatt smak. Det er så enkelt å lage og det er så mange alternativer. Her har vi latt oss inspirere av saftig gulrotkake med kremet glasur. Når du baker havren får den en kakeaktig konsistens og blir en fin frokost eller mellommåltid

Det du trenger

2 bananer, most
4 dl havregryn
4 ss Pure Marine Collagen
1/2 ts kanel
1/2 ts bakepulver
1 middels gulrot, revet
1 dl valnøtter, knust
1-2 ss honning eller lønnesirup
5 dl valgfri melk. Juster mengden som skal fylles over havren.

Glasur:

4 dl gresk yoghurt
2 dl kremost
2 ss lønnesirup
1 ts vaniljepulver

Fremgangsmåte

Start med å sette ovnen på 180 grader. Finn en form som tåler varme, ca 15x20 cm. Start med bananene. Mos dem helt myke med en gaffel. Hell alle ingrediensene i formen og bland godt. Stek i ovnen i 30-40 minutter.

I mellomtiden kan du lage glasuren. Bland alle ingrediensene sammen og sett i kjøleskapet til kaken er klar. Når kaken er ferdig, la den avkjøles litt før du legger på glasuren. Oppbevar i kjøleskapet og server neste dag. Den må spises innen 2-3 dager i kjøleskapet.